Coșul tău de cumpăraturi

Nu ai nimic în coșul de cumpărături. Fă prima ta comanda acum!
spre magazinul online

Lista de favorite

Trebuie să intri în cont sau să te înregistezi pentru a adăuga produse în lista de favorite.
Înregistrează-te
Închide

Idei pro pentru aranjarea părului acasă | Blog Estel Romania

Autor: Ana, Trainer ESTEL Romania

18.02.2020

 

După periajul la coafor, părul nostru strălucește puternic și respiră sănătate. Suntem departe de a putea spune același lucru despre rezultatul pe care îl obținem acasă. Se întâmplă uneori că încercările noastre sunt complet contraproductive! Cu toate acestea, aranjatul părului nu este atât de complicat, cu condiția să cunoști cele mai bune sfaturi și trucuri de la coaforii profesioniști. Descoperă cum să realizezi un brushing pro cu Estel!

Așadar, pentru a realiza un periaj profesional avem nevoie de produse bune și echipamente adecvate. Despre produse am discutat in articolul Cum să îți protejezi părul dacă folosesti des feonul, placa sau uscătorul pentru păr, acum a rămas să tratăm subiectul dispozitivelor și a trucurilor de urmat.

 

Utilizează doar instrumente pro

În ceea ce privește accesoriile pentru păr, optează pentru o perie adaptată părului tău. Te sfătuim să apelezi la o perie rotundă din ceramică care permite distribuirea căldurii uniform. Pentru periaj pe părul scurt, alege o perie cu un diametru mic. Părul lung va prefera diametrele medii sau mari pentru un periaj flexibil (vezi toată gama de perii de la Estel).

În sfârșit, folosește un uscător de păr care va permite să reglezi fluxul de aer și temperatura. Feonul ales ar trebui să dețină cel puțin două niveluri de reglare și o opțiune de aer rece (vezi feonul Estel Professional by Coifin). Și de asemenea, acesta nu ar trebui să fie prea greu ca să nu-ți oboseasca repede mâna în proces. Modelele ionice sunt excelente pentru neutralizarea electricității statice.

Dacă vei dori să realizezi bucle, alege un ondulator clasic, eficient, care îți va permite să obții onduleuri perfecte dintr-o singură înfășurare. Acordă o atenție specială învelișului acestuia, este important să alegi un aparat care îți protejează părul și îi conferă strălucire (vezi aici modele Estel by Babyliss Pro si HH Simonsen). Opteaza pentru modele cu înveliș de titan sau teflon cu turmalină care închid cuticula, protejează părul împotriva deteriorării și previn lipirea părului de ondulator - chiar dacă acesta a fost pulverizat cu spray. Poti alege un ondulator clasic , conic sau cu valuri - în dependență de preferințe.

Placa de păr este o alegere practică, cu acest aparat poți oricând să realizezi diferite tipuri de coafuri (vezi aici modelele disponibile). Este perfectă atât pentru îndreptare, cât și pentru ondulare. Poți obține cu ușurință bucle lejere dintr-o singură înfășurare dacă reglezi corect temperatura și ai la dispoziție o placă de păr de calitate, cu înveliș ceramic sau din titan. Cu placa de creponat poți cu ușurință să adaugi imaginii tale noi accente, creponând mici porțiuni de păr. Sau o poți utiliza pentru a face volum la rădăcini. Opțiunea de deconectare automata peste 72 minute poate fi salvatoare în cazul când te grăbești dimineața și ai uitat instrumentul în priză.

 

Câteva gesturi pro

Dacă părul este fin și drept, îl puteți usca cu susul în jos pentru a adăuga volum. Dacă optezi pentru uscare și coafare simultană, vei obține un brushing demn de un profesionist dacă vei continua să periezi suviță cu suviță. Uscătorul trebuie plasat la câțiva centimetri de păr, astfel încât aerul fierbinte să pătrundă bine și

să-l păstreze în formă. Nu ezita să treci de mai multe ori peste aceeași șuviță până când rezultatul este satisfăcător. După terminarea periajului, pornește uscătorul de păr în poziția „aer rece”: acest lucru va desăvârși periajul. Dacă folosești ondulatorul clasic sau placa de păr, procesul de ondulare este similar. Alege direcția pentru fiecare porțiune și răsucește șuvițele, pe rând, pe ondulator. Poți opta pentru grosimi diferite ale șuvițelor, dacă vrei ca părul tău să pară mai puțin studiat și mai natural.

 

Un sfat în plus!

Pentru a finisa aranjarea și a păstra tendința naturală, pulverizează pe o perie puțin fixativ apoi trece cu ea prin păr.
Sau, poți utiliza Spray-luciu pentru strălucirea părului. Acesta va ajuta să creezi impresia că tocmai ai ieșit de la salon.

 

Airex Spary-luciu pentru stralucirea pararului fara fixare - ESTEL Professional Romania

sus